Så tycker våra elever

Varför trivs eleverna så bra på Dalhemsskolan? Vi frågade några av de som går på skolan.

– Man känner sig trygg i skolan med alla sina vänner och familj. Jag känner aldrig att jag är otrygg här eller obekväm, säger Adam.

– Jag har bara gått här i ett år man jag känner att jag har kommit snabbt in i skolan. Lärarna här är verkligen engagerade och de vill hjälpa dig. De tror på en mer än vad man själv kanske gör ibland. Jag gick på en större skola innan och här känner jag att det är mer gemenskap mellan eleverna.

– Lärarna är fantastiska, man kan skämta med dom och det är bra stämning. Vi är på samma nivå. Varje lärare har koll på vad man kan och inte kan. Och så hjälper de en utifrån det, vilka behov man har. De försöker hjälpa alla elever så mycket de kan. Lärarna utgår från vad varje enskild individ behöver för hjälp, säger Alex.

– Eleverna är trevliga mot varandra, maten är god och håller hög kvalitet. Lärarna är bra och lite stränga men på ett bra sätt. Vi har också en bra och stor skolgård, säger Poa.
– Händer det något på rasten har vi många rastvakter som kan hjälpa till. Men det händer inte så ofta, alla är väldigt snälla mot varandra här, säger Armin. På lektionerna är det ofta lugnt och vi får bra hjälp av lärarna.

– Skolan är rolig och bra, det finns en massa saker att göra. Kompisarna är trevliga och lärarna är snälla mot oss. Lärarna lyssnar på oss och vi får hjälp när vi behöver det, säger Tina.
– Det finns mycket att göra här, man behöver inte sitta still hela tiden. Lärarna hjälper oss mycket. Jag tycker det är svårt på matten ibland och då kan man fråga om hjälp.
– Till nya elever skulle jag säga att de ska vara snälla mot andra och då är de snälla tillbaka. Det är så man får nya vänner här på Dalhemsskolan, säger Ramzi. Ibland gör vi saker tillsammans, yngre och äldre elever. Det är kul att göra saker med andra klasser, säger Ramzi.