Fritidshem

På Dalhemsskolan har vi ett fritidshem där alla barn mellan 6-12 år är välkomna, både före och efter skolan. Här kan de delta i aktiviteter, leka med kompisar, göra läxorna eller bara ta det lugnt.

Vårt fritidshem är uppdelat på tre avdelningar. På Gladan har de yngsta barnen sin hemvist, på Karamellen har vi våra mellanbarn och på Draken huserar de äldsta barnen. Vi öppnar redan klockan 06:00 på morgonen och serverar frukost till de barn som är hungriga. Barnen är sedan ute och leker till skolan börjar. Fritids öppnar igen på eftermiddagen och stänger för dagen klockan 17:30.

På fritids har vi flera aktiviteter som anpassas efter barnens ålder och intressen. Barnen får bland annat läsa, spela spel, pyssla och leka både ute och inne. En gång i veckan går vi till idrottshallen och har gymnastik. Vi har även en utedag varje vecka då vi gör utflykter i närområdet och har mellanmål med oss.