Börja i högstadiet

På Dalhemsskolan har vi höga förväntningar på våra elever. Vi vet att med engagerade lärare, som ser dig och sätter tydliga mål, kan du komma så långt du och vill.

Små klasser ett framgångsrecept i högstadiet

I högstadiet ökar kunskapskraven på dig och även antalet ämnen du läser.
För att kunna se och ta vara på dina talanger på bästa sätt och samtidigt fokusera på det du behöver träna mer på, har vi valt att ha små klasser med lärare som känner eleverna och varandra väl. Vi använder ett samarbete kring eleven i en struktur som känns igen – hela vägen från förskoleklassen till nian. Vi har höga positiva förväntningar på våra elever och stark tilltro till elevernas kompetenser och talanger.

Gör dina läxor i skolan

Hos oss kan du göra dina läxor i skolan istället för hemma – och få mer tid till annat på din fritid. I skolan har du nära till all kunskap du behöver. Du har många lärare med olika kompetenser runt dig, så att du kan bli ditt bästa jag.

Vi samarbetar med Drivkraft, Helsingborg. De besöker skolan en gång i veckan för att vara ett extra stöd med läxor. Dessutom deltar du i utlottning av sommarjobb om du deltar på Drivkrafts läxhjälp.

Extra tid för att plugga

På verkstadstid varje vecka finns vi här för att hjälpa dig i ditt skolarbete, oavsett om du strävar ännu högre eller behöver studiestöd för att klara dina uppsatta mål.

Extra energi från fikavagnen

Lite mer frukost ger dig extra energi. Från fikavagnen kan du köpa frukost varje dag och hänga med klasskompisarna i studiehallens mysiga soffor.

Nyfiken på framtiden?

Mitt ibland eleverna har vi vår studievägledare på heltid där du kan landa i det som är rätt för dig – ett säkert val till gymnasiet från början. Tillsammans kommer ni fram till vilken väg framåt som är bäst för dig.