Om oss

Ditt barns självkänsla är viktig för oss. Därför lägger vi fokus på det som fungerar och det som är bra.

Känslan av allt är möjligt bygger tilltro till den egna förmågan. Vi lyfter fram dina barns talanger genom att utmana ditt barn varje dag. Ditt barn ska komma till oss med ett leende på läpparna och komma hem lika glad.

Förskolan och grundskolan är en startsträcka på resten av ditt barns liv. När ditt barn lämnar oss har hon eller han med sig sina drömmar, sin nyfikenhet, en framtidstro och viljan att lära mer.

Vårt mål är att våra elever ska bli väl förberedda för gymnasiestudier efter avslutad grundskola. Grunden för att nå det målet är goda kunskaper i vårt gemensamma språk. Vi fokuserar på att utveckla barns och elevers kommunikativa kompetens och språkliga förmåga i alla åldrar.

Goda relationer är viktiga både för trivsel och lärande. Vi menar att goda relationer stärker ditt barns utveckling. Vi visar att vi tycker om ditt barn. Vi visar också när beteenden inte är bra. Vi skapar goda relationer på vårt område.

Dalhemsskolan byggdes 1978 och ligger i ett av Helsingborgs mest natursköna områden. Idag går omkring 410 elever på skolan. Hos oss kan de börja i förskoleklass och fortsätta upp till årskurs 9. I närheten av Dalhemsskolans finns Dalhem östra, Dalhem västra och Dalhem södra förskola.